mgr inż. Małgorzata Mańko
04 Maj

Muffiny jajeczne ze szparagami

Bardzo lubię wytrawne babeczki. Można je zabrać na lunch do pracy lub szkoły. A oto propozycja... oczywiście ze szparagami ;)

Przepis:

  • 250g - 5 jajek
  • 125g - 5 szparagów
  • 5g - łyżeczka oliwy
  • 50g - kawałek papryki
  • 25g - kawałek pora

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ