mgr inż. Małgorzata Mańko
02 Gru

Chai latte

Przepyszna kawa na jesienną porę.

Przepis:

  • 150g (1/2 kubka) wody
  • 1,5g (1/2 laski) cynamonu
  • 2g (1/2 łyżeczki) ziaren kardamonu
  • 1g (4 sztuki) goździków
  • 1g (ok 1cm) imbiru
  • 100g (1/3 kubka mleka)
  • 1g (1 łyżeczka) herbaty czarnej
  • erytrol (do smaku)

Wodę wraz z przyprawami zagotować w garnuszku. Przykryć, zmniejszyć moc grzania i gotować przez około 10 minut. Następnie dodać mleko i erytrol i zagotować. Do mieszanki wsypać herbatę i zaparzać przez około 3 minuty. Odcedzić.
Można także zaparzyć herbatę z przyprawami a następnie dodać spienione w ekspresie do kawy mleko.

Twój komentarz




(edited)
POKAŻ