mgr inż. Małgorzata Mańko
11 Maj

Omlet z owocami

Pyszny sposób na śniadanie!

  • 1 jajko
  • ok 1,5-2 łyżek otrąb
  • 1 łyżka mąki orkiszowej 1850
  • 1 mały banan
  • Ok 1 łyżeczka oleju do posmarowania patelni
  • Owoce na wierzch: 3 duże truskawki i mała garść borówek

Przepis:

Jajo roztrzebać, dodać otręby, mąkę, wymieszać. Dodać rozgniecionego babana, wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Smażyć pod przykryciem z dwuch stron. Na wierzch ułożyć pokrojone owoce.

Wskazówki:

Omlet można posypac pokruszonymi orzechami, pestkami dyni, słonecznika lub sezamem. A może masz jakiś inny pomysł? ;)

Twój komentarz




POKAŻ